SmartHome – solutia pentru un consum redus de energie

SmartHome – solutia pentru un consum redus de energie

Vara si iarna sunt doua anotimpuri de care iubitorii de soare si plaja sau impatimitii sporturilor de iarna se bucura din toata inima. Insa, cand vine vorba de casa ta, ce au in comun aceste doua anotimpuri? Consumul ridicat de energie produs de instalatiile de racire sau incalzire.

Solutia pentru a scapa de aceste griji este transformarea locuintei tale intr-un Smart Home, care, pe langa siguranta oferita casei tale, ajuta la controlarea si reducerea consumului de energie.

Iata 5 modalitati prin care vei diminua considerabil costurile:

1. Controleaza de la distanta dispozitivele din casa ta!

Racirea si incalzirea locuintei reprezinta o buna parte din factura de energie. Ai plecat de acasa si ai uitat aerul conditionat pornit? Nici o problema! Poti controla de la distanta, de pe telefonul smart, functionarea lui. De asemenea, poti crea o sumedenie de scenarii si automatizari cum ar fi pornirea incalzirii atunci cand esti in drum spre casa.


2. Raceste locuinta, dar nu arunca banii pe fereastra cand aceasta este deschisa!

Casa ta smart iti ofera posibilitatea de a conecta sistemul de racire/incalzire cu senzorii de usa/fereastra, astfel cand sistemul detecteaza ca ai lasat o fereastra deschisa, va opri aerul conditionat sau centrala, pentru a reduce costurile si pierderea de energie. Cand fereastra va fi inchisa, sistemul va relua setarile tale.


3. Opreste dispozitivele aflate in stand-by!

Nu este intotdeauna usor sa iti amintesti sa opresti toate dispozitivele electronice din casa ta, iar televizoarele, laptopurile si alte aparate de acest gen devin niste consumatori silentiosi de energie. Scapa de grija lor folosind prize smart ce te vor ajuta sa le opresti atunci cand doresti, sau sa creezi reguli care sa le opreasca/porneasca dupa bunul tau plac.


4. Controleaza inteligent luminile!

Consumul de energie poate fi afectat de dispozitivele de iluminat cand acestea sunt pornite desi nu este nevoie. Cu ajutorul becurilor smart vei putea controla luminile din casa, chiar daca esti la serviciu sau in concediu. De asemenea, impreuna cu senzorii de miscare sau de usa/geam poti crea scenarii, cum ar fi aprinderea luminilor cand intri intr-o camera si stingerea lor cand parasesti incaperea, minimizand astfel consumul de energie.


5. Scapa de griji in casa ta!

Multumita tehnologiei inovative, sistemele smart home incorporeaza acum capacitatea de a lua decizii pentru tine si locuinta ta. De exemplu, nu vei mai fi nevoit sa reglezi in fiecare zi temperatura. De asemenea, senzorii pot detecta cand o camera este goala iar aerul conditionat se va opri automat. Sistemul va invata nevoile si rutinele tale, astfel incat sa ia cele mai bune decizii singur. Prin intermediul tehnologiei de geolocatie, casa ta inteligenta va detecta cand te intorci de la serviciu si va porni diferite scenarii bazate pe aceste rutine, cum ar fi pornirea incalzirii, aprinderea luminilor si a TV-ului si multe altele.

Dupa cum puteti vedea, sistemele inteligente pentru casa ta sunt solutia cea mai buna pentru un consum de energie redus si un cost cat mai mic al facturilor.

Tehnologia actuala a evoluat in asa fel incat sa te scape de grijile casei iar tu sa te poti bucura de zilele insorite la plaja sau de o partida excelenta de schi!

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Te invitam si in grupul de facebook Oferte si Reduceri, vei fi primul care afla despre promotiile si ofertele noastre!


Leave a Reply