Senzori inteligenti VS animale de companie

Senzori inteligenti VS animale de companie

Ti-ai transformat casa intr-una inteligenta, dar nu ai luat in calcul ca prietenii necuvantatori pot activa accidental senzorii de miscare/prezenta, pornind alarma sau luminile? Iata cateva sfaturi pentru a depasi aceste probleme si pentru a ne bucura, in acelasi timp, de compania animalelor si de confortul oferit de tehnologia smart.

Amplasarea si orientarea senzorilor inteligenti

Atunci cand alegem locul pentru amplasarea senzorilor de miscare trebuie sa luam in calcul cativa factori importanti: unghiul de detectie al senzorilor, inaltimea noastra, inaltimea animalelor de companie si locurile unde acestea obisnuiesc sa stea sau sa se joace.

Senzorii ii vom amplasa astfel incat sa poata detecta miscarea noastra si a celorlalti membri ai familiei, de obicei la o inaltime de peste 1.5 metri. 

In cazul in care avem animale de companie si nu dorim declansarea automatizarilor de catre acestea, orientarea senzorilor va fi facuta astfel incat unghiul de detectie a miscarii sa porneasca de la 1 metru deasupra podelei (sau orice inaltime consideram ca este necesara). In acelasi timp vom incerca sa orientam senzorii catre punctele de interes (usi, holuri, camere), evitand locurile in care cainele sau pisica isi petrece cea mai mare parte a zilei.

Scenarii de automatizare pentru animalele de companie

O alta solutie ar fi crearea unor reguli de automatizare care sa tina cont de prezenta animalelor. De exemplu, putem crea un mod de armare a casei care, in momentul in care suntem plecati de acasa, va dezactiva anumiti senzori, cum ar fi cei din camerele in care ne lasam prietenii necuvantatori sa isi petreaca timpul. Astfel, vom evita declansarea alarmei sau aprinderea luminilor si, evident, cresterea facturilor de energie.

Nu trebuie sa ne facem griji in privinta securitatii casei noastre. Senzorii de detectie a miscarii din restul casei vor functiona normal si, impreuna cu senzorii de usa/geam, de vibratie si alarmele inteligente ne vor tine casa in siguranta

,

Leave a Reply