Rooms – ofera inteligenta fiecarei camere din sistemul Hubitat

Rooms –  ofera inteligenta fiecarei camere din sistemul Hubitat

Dezvoltatorii Hubitat au creat pentru utilizatorii acestui sistem inteligent o noua aplicatie integrata ce ridica si mai mult stacheta pe partea de automatizari. 

“Rooms” se regaseste in meniul principal al interfetei Hubitat si ne ofera acum posibilitatea de a grupa dispozitivele de acasa pe camere si de a crea reguli si scenarii de automatizare in functie de asta. 

Cu adevarat interesant la aceasta aplicatie este capacitatea de a citi starea de ocupare a fiecarei camere si, impreuna cu datele si informatiile colectate de la senzorii inteligenti, sa putem porni scenarii de automatizare, oferind astfel personalitate fiecarei camere.

Moduri in functie de starea de ocupare a camerei in aplicatia Rooms

  1. Occupied

Aceasta stare apare in momentul in care intram intr-o camera unde petrecem cateva minute. Un scenariu de automatizare ar fi aprinderea luminilor (la o intensitate / culoare anume) si stingerea lor in momentul in care parasim incaperea.

  1. Engaged

Din modul Occupied trecem in modul Engaged atunci cand petrecem mai mult de cateva minute intr-o camera. Putem seta sa porneasca muzica, iar luminile sa ramana aprinse atunci cand senzorii nu detecteaza miscare.

  1. Asleep

In timpul somnului, camera va intra in modul “Asleep” si va opri, de exemplu, activitatea senzorilor pentru a nu aprinde luminile atunci cand ne miscam. De asemenea, putem alege ora la care acest mod se va incheia, iar obloanele electrice se vor ridica si muzica va incepe pe postul de radio preferat.

  1. Vacant

Cand in camera nu este detectata prezenta, totul se va opri, insa posibilitatea pastrarii anumitor automatizari este posibila.

  1. Checking

Modul de tranzitie intre doua stari ale camerei se va activa atunci cand trecem, de exemplu, din “Occupied” in “Vacant”. Chiar daca nu permite crearea regulilor de automatizare, exista totusi cateva setari pentru acest mod, cum ar fi dimarea luminilor.

  1. Locked

Automatizarile camerei vor fi oprite si vom putea controla dispozitivele inteligente fie manual, fie printr-o alta metoda. Aceasta stare este utila atunci cand, dintr-un anumit motiv, dorim sa intrerupem pe moment comportamentul sistemului inteligent, pentru a-l controla in alt mod.

Camere ce memoreaza comportamentul nostru pentru a-l transforma in…confort

Sistemul inteligent va lucra in background tot timpul si va “invata” ce are de facut. Astfel, fiecare camera inteligenta va analiza comportamentul nostru cu ajutorul datelor venite de la senzori si dispozitive smart, pentru a ne oferi tot confortul de care avem nevoie. Nu va mai fi nevoie sa intervenim de fiecare data cand vrem sa setam o anumita temperatura sau sa aprindem lumina la o anumita intensitate, sa armam casa sau sa ridicam obloanele dimineata.

Hubitat, asa cum ne-a obisnuit, devine din ce in ce mai performant cu fiecare update, iar “Rooms” este lucrul de care pasionatii de tehnologie smart aveau nevoie pentru a simti cu adevarat avantajele pe care acest sistem le ofera.

Leave a Reply