Cum racim locuinta inteligenta de la distanta?

Cum racim locuinta inteligenta de la distanta?

  • Monitorizam mediul ambiental cu ajutorul senzorilor
  • Automatizam aparatele de aer conditionat
  • Reducem facturile de energie

Odata cu venirea anotimpului calduros, aparatele de aer conditionat intra din nou in actiune, iar facturile pentru incalzirea locuintei sunt inlocuite de cele pentru racirea acesteia, totul pentru a avea un ambient cat mai placut unde sa ne simtim confortabil intr-o zi torida de vara.

Astazi vom vorbi despre cum ne poate ajuta tehnologia smart pe timpul verii.

Monitorizam mediul ambiental cu ajutorul senzorilor inteligenti

Intr-o zi torida de vara temperaturile din termometre pot urca pana la valori ce depasesc pragul confortului atat afara, cat si in interiorul locuintei. In timp ce in mediul exterior nu putem decat sa ne ferim de razele directe ale soarelui si sa stam hidratati, cand vine vorba de locuinta noastra, lucrurile s-au imbunatatit considerabil odata cu avansarea tehnologiei. Aparatele de aer conditionat s-au dovedit a fi una din cele mai bune inventii ale ultimilor ani, fiind nelipsite din aproape orice locuinta sau birou. 

Cu totii ne dorim ca atunci cand ne intoarcem de la serviciu, sau dupa lungul drum de intoarcere din concediu sa deschidem usa casei iar temperatura sa fie pur si simplu perfecta, fara sa mai asteptam ca aparatele de aer conditionat sa isi faca treaba.

Cu ajutorul senzorilor inteligenti putem observa valorile temperaturii si umiditatii direct pe telefonul mobil sau tableta, de oriunde ne aflam. Partea cea mai interesanta este aceea ca, folosind tehnologia smart, vom putea porni aerul conditionat cand suntem in drum spre casa.

Automatizam aparatele de aer conditionat

Primul pas este sa ne asiguram ca aerul conditionat are functia de auto-restart (aceasta functie reporneste un aparat de aer conditionat si il face sa functioneze conform ultimelor setari, daca acesta s-a oprit, de exemplu, la o pana de curent).

Conectam aerul contitionat la o priza inteligenta Wi-Fi Shelly Plug S sau la un releu inteligent Wi-Fi Shelly 1  si il vom putea porni sau opri inainte de a ajunge acasa, prin aplicatia mobila Shelly. De asemenea, putem crea programe saptamanale pentru a simplifica activitatea dispozitivului conectat.

Reducem facturile de energie

Situatiile neplacute cand uitam aerul conditionat pornit dupa ce am plecat de acasa sunt acum de domeniul trecutului. In aplicatia mobila Shelly aflam in permanenta starea acestuia si, cu un simplu click pe ecranul telefonului, il putem opri, ferindu-ne de niste facturi nedorite la energia electrica.

Scadarea cheltuielilor prin economisirea energiei poate fi si mai mare daca alegem sa folosim un hub care, impreuna cu alti senzori smart, ne va permite sa cream scenarii, cum ar fi: oprirea aerului conditionat cand un geam sau o usa a fost lasata deschisa, pornirea/oprirea automata a acestuia in functie de temperaturile setate de noi, oprirea racirii cand ultimul membru al familiei a parasit casa, si multe altele.

In opinia echipei myL2, automatizarea sistemelor de racire, dar si de incalzire lasa o serioasa amprenta atat asupra facturilor de energie, cat si a nivelului de confort de acasa sau de la birou. Daca nu ai facut asta inca, asteptam sa ne contactezi pentru a gasi impreuna o solutie potrivita pentru casa ta!

, ,

Leave a Reply