Controlul vocal – modul simplu si distractiv de a comunica cu casa inteligenta

Controlul vocal – modul simplu si distractiv de a comunica cu casa inteligenta

Fiecare dintre noi s-a aflat in situatia de a avea mainile ocupate cu bagaje sau cumparaturi si de a avea nevoie de o mana de ajutor pentru a aprinde o lumina, a deschide usa sau pur si simplu pentru a schimba canalul TV sau melodia care ruleaza. Nu ar fi o idee minunata sa ii poti spune casei tale sa faca aceste lucruri, folosindu-ti vocea in loc de telecomanda sau intrerupator?

Fie ca locuiesti intr-o casa cu mai multe camere, o simpla garsoniera sau detii un spatiu comercial, poti beneficia la maxim de avantajele acestei tehnologii folosind Google Home, Amazon Alexa si alte dispozitive ce integreaza modelul de control prin voce.

Tehnologia Smart Home devine din ce in ce mai populara in casele din intreaga lume, iar controlul vocal prin intermediul asistentului virtual este modul cel mai simplu, rapid si distractiv de a interactiona cu dispozitivele inteligente din locuinta ta.

Controleaza luminile, temperatura sau afla detalii despre starea vremii de la asistentul tau virtual fara sa misti un deget!

Odata cu automatizarea casei tale beneficiezi de diferite moduri de a controla dispozitivele si sistemele inteligente. Acestea pot fi actionate local, prin apasarea butoanelor pe care le incorporeaza, de la distanta, prin aplicatiile compatibile sau prin intermediul vocii.

Nu putine sunt situatiile in care avem mainile ocupate cu bagaje sau cosul de rufe si in care am dori sa putem aprinde o lumina, sa deschidem o usa sau sa raspundem la telefon. Aceasta problema este de domeniul trecutului atunci cand ne automatizam locuinta, controlul vocal facand posibila actionarea tuturor dispozitivelor conectate.

De asemenea, ii putem cere asistentului virtual sa introduca un eveniment viitor in agenda, sa seteze alarme, sa verifice traficul pe o anumita ruta sau ne dea informatii meteo in timp real.

Controlul vocal este, de altfel, o solutie excelenta pentru persoanele cu dizabilitati, reducand considerabil efortul pe care acestea erau nevoite sa il faca pentru a actiona anumite dispozitive din casa.

Inteligenta artificiala – menita sa duca gradul de confort la un alt nivel!

Este fabulos cum noua tehnologie vine in sprijinul tau pentru a-ti oferi cele mai bune conditii de trai. Inteligenta artificiala folosita in dezvoltarea acestor dispozitive este capabila sa memoreze rutine, reguli si sa creeze scenarii bazate pe alegerile tale, incat sa poata lua singura decizii pentru tine si casa ta chiar si atunci cand conexiunea la internet este intrerupta. 

Astfel, ii vei putea cere asistentului virtual sa porneasca scenariile si setarile folosite intr-o anumita zi, in cadrul unui eveniment trecut sau pe o anumita perioada de timp.

Controlul prin voce –  o tehnologie pe val!

Conform statisticilor, 13% din locuintele din SUA foloseau in 2017 cel putin un dispozitiv ce incorporeaza controlul vocal, previziunile fiind ca procentul sa creasca pana la 55% in 2022.

De asemenea, mai mult de jumatate din participantii unui studiu facut de Pew Research sustin ca folosesc un dispozitiv controlat prin voce in special pentru situatiile cand au mainile ocupate, in timp ce un sfert din acestia il folosesc datorita modului distractiv de a interactiona cu casa.

Bineinteles, exista si situatii cand folosirea unei tablete sau a unui telefon sunt mai potrivite, cum ar fi verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere sau actionarea de la distanta a dispozitivelor, insa controlul vocal reprezinta o metoda simpla, distractiva si eficienta de a-ti spori confortul in casa ta inteligenta.


Leave a Reply