Casa Inteligenta – Scenariul pentru o zi din viata ta

Casa Inteligenta – Scenariul pentru o zi din viata ta

Acasa este un loc important pentru tine ? Alege sa-ti imbunatatesti calitatea vietii facand trecerea de la casa clasica la o locuinta inteligenta.
Vrei sa te familiarizezi cu functionalitatea unei case smart ? Iti propunem o idee de scenariu pentru o zi din viata ta in care tu esti cel care controleaza casa!


Trezirea cu smart home

Dimineata da startul zilei tale. Ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa intarzii la serviciu sau sa nu ai timp sa-ti pregatesti copiii pentru scoala. Din fericire, cu smart home te bucuri de mai mult timp liber!

Numai bine ca asistentul vocal iti va da trezirea la ora aleasa intr-un mod modern: cu muzica ta preferata care creste gradual in intensitate pentru ca tu sa incepi ziua intr-un mod placut! Poti alege si un sistem de iluminare smart care sa-ti lumineze dormitorul in culorile tale preferate: foloseste becuri smart Wi-Fi RGB sau chiar o banda smart Wi-Fi RGB extensibila.

Urmeaza sa mergi la baie: in momentul cand intri in baie, senzorul de miscare iti detecteaza prezenta asa ca lumina se aprinde automat. Cat timp faci dus si te trezesti poti sa te relaxezi cu asistentul virtual alaturi: asculti muzica preferata, afli detalii meteo sau chiar asculti stirile.

In timp ce-ti faci siesta de dimineata, sistemul smart home pregateste valorile de temperatura si umiditate optime , folosindu-se de automatizarile specifice: in functie de valorile detectate de senzorii de temperatura si umiditate, aerul conditionat sau umidificatorul porneste/se opreste.

Micul dejun e important, nu-l poti rata: cand intri in bucatarie luminile se aprind automat. Folosesti comenzi vocale sau butoane inteligente pentru a porni televizorul actionat de priza inteligenta sau pentru a asculta stirile diminetii prezentate de asistentul virtual.


Ce se intampla cand nu esti acasa ?

Pleci de acasa si nu stai sa verifici in urma ta mai nimic pentru ca smart home se ocupa de tot: roaga-ti asistentul vocal sa activeze modul de hibernare sau apasa de 2 ori scurt pe intrerupatorul inteligent de langa usa de la intrare – luminile din toata casa se sting, la fel si prizele inteligente (tv, fier de calcat etc.), muzica, climatizarea.

Cand esti la munca nu mai stai cu grija casei tale pentru ca o poti verifica de la distanta prin intermediul aplicatiei mobile. Iti desfasori activitatile de peste zi in liniste iar cand apare vreo neregula, primesti notificare pe telefon: daca acasa se deschid geamurile/usa principala fara voia ta, daca e detectat fum sau apare vreo scurgere de apa.

Somn usor cu tehnologie smart

Ajungi acasa dupa o zi obositoare. Tot ce iti doresti este cat mai mult timp pentru tine, timp in care sa te faci comod in confortul canapelei sau al patului.

Aplicatia instalata pe telefonul mobil iti poate afla locatia asa ca smart home se va pregati pentru tine. Cand te apropii de casa, ambientul va fi in acest mod pregatit: lumina aprinsa la o intensitate medie in culorile tale preferate iar pe fundal va rula playlist-ul muzical presetat.

Te schimbi in haine comode si te asezi pe canapea pentru a urmari cele mai interesante filme si seriale de care esti entuziasmat: apesi pe butonul smart de langa canapea sau efectuezi o comanda vocala pentru a activa modul de vizionare filme. Acum chiar esti pregatit pentru a te relaxa!

Mergi la somn dupa cateva ore in care te-ai relaxat. Luminile din incaperile prin care treci se aprind la o intensitate medie pentru a nu te deranja prea mult. Te asezi comod in pat si actionezi cu o apasare dubla rapida butonul smart aflat pe comoda : tocmai ai activat modul de noapte – armezi casa, luminile din toata casa se sting, la fel si prizele. Esti pregatit pentru o noapte linistita in care sa iti incarci bateriile!


Acum mult timp parea un scenariu la care visai, acum este o realitate: casa inteligenta iti face viata mai usoara si-ti ofera comoditatea de care ai nevoie in fiecare zi! Seteaza corect automatizarile din casa ta si astfel te bucuri de o viata mai simpla.

Iti doresti si tu un stil de viata imbunatatit ? Nu mai sta pe ganduri! Alege pachete sau componente inteligente potrivite nevoilor tale: iluminat, butoane, senzori, prize, relee.

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Te invitam si in grupul de facebook Oferte si Reduceri, vei fi primul care afla despre promotiile si ofertele noastre!

,

Leave a Reply