Automatizeaza folosind Android, SmartThings si un Tag NFC

Automatizeaza folosind Android, SmartThings si un Tag NFC


Iata cum poti folosi un Tag NFC autoadeziv de 25mm pentru a controla dispozitive si scenarii cu telefonul tau Android.

Odata configurat, apropie telefonul de tag si actiunea va fi executata instant!

Avem nevoie de mai multe aplicatii momentan deoarece nu exista o inca aplicatie care sa integreze atat citirea de Tag-uri NFC cat si conexiunea cu SmartThings. Intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent daca o astfel de aplicatie apare!

Ai nevoie de Android 9+ si de cateva aplicatii!
SmartThings: aplicatia de control pentru hub-ul Samsung SmartThings,
SharpTools: utilitar pentru a comanda dispozitive SmartThings din Tasker (atentie! aplicatia costa ~11 ron, dar un demo de 7 zile este disponibil)
Tasker: utilitar pentru a conecta Trigger la SharpTools
Trigger: aplicatie care executa actiuni la atingerea unui Tag NFC

Pasul 1, instaleaza si deschide aplicatia SharpTools
Pasul 2, mergi la ‘Settings’ si alege ‘Authorize things’, introdu login-ul pentru SmartThings, apoi alege dispozitivele pe care doresti sa le poti controla
Pasul 3, instaleaza si deschide aplicatia Tasker
Pasul 4, mergi la ‘Preferences’, ‘MISC’ si bifeaza ‘Allow External Access’ pentru a putea executa task-uri folosind Trigger
Pasul 5, mergi la ‘Tasks’, creeaza un Task (butonul +), numeste-l si adauga o actiune, selecteaza Plugin, SharpTools, alege o actiune (fie ‘A Thing’ fie ‘A Routine’)
Pasul 6, apasa ‘Configuration’, alege tipul de dispozitiv si ce comanda vrei sa se execute
Pasul 7, instaleaza si deschide aplicatia Trigger
Pasul 8, creeaza un Task (butonul +), alege ‘NFC’, apasa ‘NEXT’ si ‘DONE’ apoi ‘NEXT’ (dreapta jos) si pentru ‘Choose an Action’ alege ‘Tasker’, ‘Tasker Task’, selecteaza Task-ul creat la pasul 5 in Tasker, apoi da un nume actiunii
Pasul 9, scaneaza un Tag NFC

Pare complicat si automatizarea depinde de 3 aplicatii in plus, dar timpul de executie este de obicei sub o secunda si rata de esec este minuscula, daca nu zero.

Exemple de automatizari:

  • Armeaza casa cand pleci. Lipeste tag-ul intr-un loc comod, in casa. Adauga in automatizari un delay de 30 de secunde, apoi activeaza optiunea de armare.
  • Dezarmeaza casa cand sosesti. Lipeste tag-ul intr-un loc ascuns, in afara casei, ferit de ploaie si zapada. Adauga in automatizari optiunea de dezarmare, CU CONFIRMARE.
  • Deschide/inchide usa garajului cand sosesti/pleci. Lipeste tag-ul in masina, intr-un loc unde nu il poti atinge din greseala cu telefonul (plafon, latura stanga a bordului, etc). Adauga in automatizari o conditie in functie de starea usii de la garaj, daca este inchisa sa se deschida si invers.
  • Trece usor casa in modul noapte (arm-stay). Lipeste tag-ul undeva langa pat. Adauga in automatizari optiunea de activare mod noapte.

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Te invitam si in grupul de facebook Oferte si Reduceri, vei fi primul care afla despre promotiile si ofertele noastre!

Leave a Reply