Automatizarea pensiunii – reducem costurile si crestem confortul prin tehnologia smart

Automatizarea pensiunii – reducem costurile si crestem confortul prin tehnologia smart

  • Controlam accesul cu incuietori inteligente
  • Automatizam luminile, fie ele becuri sau benzi LED
  • Monitorizam consumul de curent, temperatura, umiditatea si adaugam senzori de inundatie si alarma fum
  • Integram sistemul de supraveghere cu sistemul smart

Daca ai un spatiu de cazare (pensiune, casa de vacanta, apartament) cu siguranta securitate si control, costuri cat mai mici, clienti satisfacuti si un profit pe masura este ceva ce iti doresti.

Tehnologia este acel prieten de care avem nevoie, care inlatura barierele de alta data. Astfel, un sistem inteligent ne va aduce importante beneficii, cum ar fi reducerea consumului de energie sau cresterea securitatii. In acelasi timp, creste confortul oferit oaspetilor pentru ca acestia sa revina cu drag.

Controlul accesului cu ajutorul incuietorilor inteligente

Inchiriezi integral o pensiune iar turistii au ajuns, insa nu are cine sa le deschida usa sau poarta? Nici vecinul care iti oferea ajutorul nu este in zona? Nicio grija! Incuietorile inteligente ne scapa de acest stres si cu un singur click pe ecranul telefonului putem deschide usa sau poarta de oriunde ne aflam. 

Concediul s-a terminat, turistii sunt pe picior de plecare? Nu mai exista chei care trebuiesc predate, accesul lor expira la data stabilita, pot iesi dar nu mai pot apoi intra.

Yala inteligenta detine un sistem avansat de criptare a datelor, astfel incat sa nu ne facem griji pentru siguranta apartamentului sau a pensiunii. Poti crea cu usurinta coduri temporare pentru vizitatori.

De asemenea, cu ajutorul releelor inteligente vom putea automatiza si portile de acces in curte sau garaj, pentru a le controla de la distanta.

Automatizarea luminilor – costuri reduse, confort sporit

Ai prefera ca pensiunea pe care o detii sa aprinda singura luminile exterioare la lasarea serii, ca apoi sa le stinga la rasaritul soarelui? De asemenea, consideri ca facturile ar fi mai mici daca luminile interioare nu ar mai fi uitate aprinse de oaspetii care au plecat in plimbare? Cu ajutorul releelor inteligente si al senzorilor de miscare vei scapa si de grija asta! 

Fie ca folosesti becuri clasice sau banda LED impreuna cu relee smart, ori becuri inteligente wireless, vei putea crea scenarii precum stingerea luminilor cand in incapere nu se mai afla nimeni. De asemenea, vei putea comanda iluminatul si de la distanta, folosind telefonul. 

Benzile LED si becurile smart vor putea fi parte si din alte scenarii, cum ar fi aprinderea luminilor pe culoare albastra cand a fost detectata o inundatie, galben cand a fost detectata o scurgere de gaz sau rosie cand cineva a patruns in interior fara acordul tau.

Monitorizam consumul de curent, temperatura, umiditatea (si sistemele de incalzire sau racire). 

Un administrator de pensiune stie cu siguranta importanta mentinerii unei temperaturi si umiditati ambientale potrivite pentru fiecare anotimp, astfel incat oaspetii sa aiba o sedere cat mai comfortabila. In acelasi timp, ne dorim ca sistemele de incalzire sau racire sa nu functioneze mai mult decat este necesar, pentru ca facturile sa nu ne dea batai de cap.

Cu ajutorul senzorilor de temperatura si umiditate vom stii in permanenta aceste valori, direct pe telefonul mobil si, automatizand sistemele de incalzire si racire cu ajutorul releelor sau a prizelor smart, le vom putea controla de la distanta. 

Senzorii inteligenti de usa / geam vor detecta  daca o fereastra a fost lasata deschisa si vor trimite automat o comanda pentru a opri incalzirea sau aerul conditionat. Astfel vom controla eficient aceste sisteme, reducand semnificativ costurile.

Un mare avantaj al folosirii sistemelor inteligente de automatizare este posibilitatea de a evita situatii neplacute, sau chiar periculoase. Senzorii de detectie inundatie ne vor trimite instantaneu o notificare catre telefonul mobil in momentul in care au fost activati iar cu ajutorul unei valve smart montante pe reteaua de apa vom putea opri alimentarea de oriunde ne aflam.

Ce ne facem daca am primit notificarea despre o posibila inundatie, dar nu am observat-o la timp? Sistemele inteligente pot lua decizii in locul nostru si, printr-o simpla regula de automatizare, putem seta ca alimentarea sa se opreasca automat in momentul in care senzorii “au intrat la apa”.

Detectorul inteligent de fum este un alt dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca din automatizari. Se integreaza in sistemul nostru la fel de usor, iar in momentul in care a detectat fum in incapere va porni alarma, trimitand in acelasi timp un semnal de alarma catre telefonul mobil.

Supravegherea pensiunii

Alt avantaj al automatizarii este posibilitatea de a avea tot timpul sub observatie elemente de securitate si confort. Valorile de temperatura si umiditate, starea cailor de acces si a geamurilor, a senzorilor de fum, gaz sau inundatie, pe toate le vom avea la un click distanta, in panoul de control oferit de Hubitat Elevation C7, hubul principal la care vom conecta toate dispozitivele smart.

Sistemul de supraveghere video poate fi, de asemenea, inclus in automatizari. Camerele interioare pot fi setate sa se opreasca atunci cand oaspetii ajung la pensiune, pentru a respecta dreptul la intimitate al acestora, apoi vor porni in momentul in care nu se mai afla nicio persoana in interior.

Aici la myL2 credem ca automatizarea locuintelor aduce multe beneficii, cu atat mai mult cu cat vorbim despre o pensiune sau orice spatiu de cazare, unde confortul obtinut in urma instalarii unui sistem inteligent este ceea ce ne dorim pentru oaspetii nostri. Acest aspect, impreuna cu reducerea costurilor si supravegherea permanenta a pensiunii sunt motivele pentru care avem nevoie de un inteligent.

Leave a Reply