7 tipuri de utilizatori care investesc in automatizarea casei

7 tipuri de utilizatori care investesc in automatizarea casei

Automatizarea casei pentru a avea unui trai mai bun a devenit treptat o alegere pentru mai multe persoane. Cu toate ca tehnologia inteligenta a avansat foarte mult si exista multi utilizatori ai noilor aparitii, inca sunt si unele persoane necunoscatoare sau sceptice.

Care sunt utilizatorii ce au o casa inteligenta?

La o prima vedere poate parea ca toti utilizatorii sunt la fel, dar desigur ca nu este asa. Gasim o varietate de utilizatori ai tehnologiei moderne, fiecare cu preferintele personale si cu o perceptie diferita pentru principiile automatizarii locuintei.

Printre cel mai des intalniti utilizatori se numara urmatorii:

1. Utilizatorul iubitor de tehnologie

Iubitorii de tehnologie sunt cei care cumpara gadgeturile smart pentru casa lor doar dupa ce au facut o analiza mai completa a acestora. Fiind devotati tehnologiei si entuziasmati de noutati, le place sa faca achizitii in functie de nevoile pe care le au, respectiv de functiile produselor.

Daca stai aproape zilnic cu ochii conectati pe siteurile de specialitate, pe bloguri si forumuri, in cautare de noi detalii despre automatizarea casei, sigur esti si tu un entuziast al tehnologiei!

2. Utilizatorul parinte

Cand ai copii sau o familie numeroasa iti doresti sa ai grija de siguranta familiei tale. Cand investesti mai mult in componente inteligente menite sa te ajute la acest capitol, mai mult ca sigur esti si tu un utilizator parinte.

Folosesti un senzor de vibratie ca sa afli cand copilul s-a trezit, montezi un detector de fum cu alarma sau un senzor de usa/geam ca sa iti stii membrii familiei in siguranta.


3. Utilizatorul care e mereu in trend

Acest tip de utilizator este de cele mai multe ori interesat de a avea tot ce este nou pe piata. Fie ca are cunostinte despre produsele nou aparute sau nu, ii place sa aiba acasa ultimele tehnologii lansate.

De obicei acest utilizator este mai laudaros sau pur si simplu are atractia pentru noutate, fie ca ii intelege rolul complet sau nu. Cand aude de un gadget nou, il cumpara imediat fara se informeze prea mult de functiile acestuia.

4. Utilizatorul mereu ocupat

Ai o viata extrem de haotica si timpul este important pentru tine ? Cu siguranta ca tehnologia smart a facut o schimbare importanta in casa ta.

De cele mai multe ori un utilizator care are un job solicitant sau alte activitati ce ii mananca din timp, este nevoit sa isi creeze acasa sau la birou un mediu care ii face viata mai usoara: spre exemplu, becuri inteligente care se sting dupa ce nu mai e detectata miscarea intr-o camera sau pe care le poti controla usor prin intermediul unor butoane inteligente.


5. Utilizatorul explorator

Esti dornic de a incerca diverse componente inteligente pentru casa ta indiferent de brand ? Cauti mereu tehnologia ce ti s-ar potrivi mai bine chiar daca inseamna sa investesti timp si bani ? Probabil ca te numeri si tu printre utilizatorii exploratori, dornici de experimenta cu gadgeturi pana in momentul cand descopera ceva pe placul lor.

6. Utilizatorul creativ

Ai pasiune pentru proiecte DIY ? Iti place sa mesteresti orice prin casa si acest “hobby” il aplici chiar si in domeniul tehnologiei ? Bine ai venit in clubul utilizatorilor creativi!

De obicei acest utilizator este unul perfectionist. Ii place sa vada cum functioneaza o componenta smart, o desface, o reasambleaza, o imbunatateste si isi automatizeaza casa fix asa cum a visat. Daca are acasa cateva relee inteligente sigur a mesterit un pic la ele sa obtina ceva mai bun!

7. Utilizatorul ezitant

In momentul cand esti cam indecis cu ideea de automatizare a casei chiar daca afli de numeroasele beneficii ale acestei tehnologii, s-ar putea sa fii un utilizator ezitant.

Te interesezi de multe ori la specialisti de rolul componentelor smart, astepti chiar si reduceri si pana si atunci nu pari convins de investitia/achizitia ta. Tinzi sa cauti bilele negre in loc sa vezi numeroasele plusuri pe care o casa inteligenta ti le-ar aduce.


Acestia ar fi principalii utilizatori care investesc in automatizarea locuintei. Tu te numeri printre ei sau esti un alt tip de utilizator ?

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri interesante!

Te invitam si in grupul de facebook Oferte si Reduceri, vei fi primul care afla despre promotiile si ofertele noastre!

Leave a Reply