Hubitat Package Manager – cum faci noi dispozitive sa fie compatibile cu hub-ul

Hubitat Package Manager – cum faci noi dispozitive sa fie compatibile cu hub-ul

Daca ai ales Hubitat Elevation si construiesti in jurul sau un sistem inteligent, ai aflat deja ca acesta ofera suport pentru o multitudine de dispozitive smart cum ar fi Aeotec, Dome, Fibaro, Google, Ikea, Honeywell, Philips Hue si nu numai.

Dar ce ne facem cand vrem sa integram in sistemul Hubitat dispozitive care nu sunt direct compatibile cu acesta?

Vestea buna este ca aplicatia Hubitat Package Manager (HPM) ne va oferi suportul de care avem nevoie pentru a integra dispozitive precum cele de la Aqara, BleBox, Xiaomi Mi, Ikea si multe altele. 

Pentru a instala acest manager de pachete (precum si alte aplicatii compatibile) va trebui sa accesam sectiunea Apps Code din inferfata Hubitat, dupa care click pe “New App” pentru a introduce codul sursa HPM. 

Butonul “Import” simplifica procedeul de instalare a oricarei aplicatii. Tot ce trebuie sa facem este sa inseram link-ul raw al codului sursa, click pe butonul “Save”, iar aplicatia se va instala automat. (Hubitat Package Manager Raw)

Odata terminat acest procedeu, vom putea accesa aplicatia HPM intrand in sectiunea Apps->Add User App si selectand Hubitat Package Manager din lista.

Pentru a instala un nou pachet, click pe butonul “Install (Install a new package)”; acesta va deschide o noua fereastra de unde vom selecta metoda dorita. “Search by Keywords” pentru a efectua o cautare dupa cuvinte cheie (Aqara, Xiaomi, BleBox etc.), “Browse by Tags” pentru a cauta dupa tipul dispozitivului pe care dorim sa il conectam (buttons, doors & windows, lights & switches, temperature & humidity etc.).

In cazul in care aplicatia Hubitat Package Manager nu are deja driverul pe care il cautam, exista si optiunea “From a URL” pentru a importa dintr-o alta sursa codul de care avem nevoie. Datorita optiunilor de automatizare nelimitate, Hubitat este din ce in ce mai utilizat in sistemele inteligente, iar comunitatea este, de asemenea, intr-o continua dezvoltare. Accesand link-ul https://community.hubitat.com/, vom fi surprinsi de suportul pe care il aduc pasionatii de tehnologie smart acestei comunitati. Inarmati cu rabdare, vom gasi driverele de care avem nevoie pentru a integra dispozitivele noastre in sistemul Hubitat.

Daca ai gasit aceste informatii utile, intra in grupul de Facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Leave a Reply