Construieste-ti Casa Inteligenta cu buget minim

Construieste-ti Casa Inteligenta cu buget minim


Doresti sa-ti transformi casa intr-o casa inteligenta cu un buget cat mai mic ? Automatizarile dintr-o locuinta smart iti permit controlul multor accesorii si dispozitive inteligente de oriunde te-ai afla. Cu un buget minim poti sa-ti imbunatatesti confortul casei tale intr-un mod foarte simplu.

Tehnologia a avansat foarte mult iar acum ai o gama variata de gadget-uri inteligente din care sa alegi. Vestea buna este ca majoritatea nu necesita instalarea cu ajutorul unui specialist asa ca te poti descurca si singur!

Pentru a-ti usura cautarea venim cu cele mai bune solutii pentru tine! Iti propunem pachete si componente de baza care te vor ajuta sa-ti simplifici viata de acasa sau de la birou.


1. Hub Inteligent

Primul pas pentru a avea o casa inteligenta este alegerea unui Hub care se potriveste bugetului tau. Cumpara un Hub Gateway Xiaomi Aqara Zigbee, compatibil Apple HomeKit cu alarma sonora si luminoasa!

Hub-ul va fi centrul de control al casei tale inteligente, se integreaza cu Apple HomeKit (accesoriile tale pot fi parte din automatizarile HomeKit si Shortcuts) si foloseste protocolul Zigbee, deci poti conecta senzori, accesorii si alte dispozitive smart compatibile pe care le poti folosi apoi in automatizari.

Este usor de instalat, pairing-ul se realizeaza in 10 secunde, are functie de alarma sonora si luminoasa si functioneaza local (daca ai o conexiune instabila de internet, scenariile smart isi vor continua activitatea prin protocolul Zigbee).

De la distanta, Hub-ul poate fi controlat cu usurinta prin aplicatia proprie Android si iOS, dar si prin HomeKit daca ai un homekit gateway in casa (Apple TV, Apple Home Pod etc).

Hub-ul iti permite sa-ti folosesti imaginatia si sa creezi scenarii interesante pentru a avea acasa confortul pe care ti-l doresti. Poti citi mai multe informatii in articolul special despre Hub-ul Gateway Xiaomi Aqara Zigbee.


2. Becuri Smart

Hub-ul ales va fi conectat cu diverse accesorii inteligente potrivite pentru casa ta, precum sunt becurile inteligente. Pentru inceput, conecteaza becuri smart in camerele cel mai des folosite de tine: holul si living-ul.

Alege un Bec Smart Zigbee si poti regla cu usurinta intensitatea luminii din camera (intre 0 si 100%) si temperatura luminii (de la 2700K: lumina alba/calda pana la 6500K: lumina alb-albastra/rece).

Atunci cand vii acasa, lumina se aprinde imediat ce intri pe usa. E simplu sa personalizezi lumina din fiecare camera in functie de perioada zilei si de activitatile pe care le faci: film (lumina stinsa), citit o carte (lumina slaba, calda), gatit (lumina intensa, rece) etc.

Inlocuieste becurile vechi/clasice cu becuri smart si vei economisi bani! Configureaza becurile LED sa se stinga singure cand nu mai este miscare in camera iar consumul de curent electric va scadea.

3. Accesorii Smart

Continua sa-ti imbunatatesti pachetul smart pentru automatizarea casei cu butoane si senzori !


Butoanele inteligente sunt de mai multe tipuri (butoane, intrerupatoare, cuburi etc.), au diverse dimensiuni si forme (patrate sau rotunde).
Configurezi usor actiunile pe care sa le faca acestea: cu o apasare scurta, doua apasari rapide, apasare lunga, rotire, miscare etc. creezi confort acasa si economisesti timp.

Alege butoanele rotunde/patrate, de dimensiuni mici! Pot fi puse in orice loc (chiar si pe mobila), ocupand spatiu putin.

Nu uita de intrerupatoare! Amplaseaza-le langa usi, pe mobila sau noptiera si vei avea control imediat asupra casei inteligente (ex: stingi luminile din toata casa atunci cand mergi la culcare).


Senzori

Senzorul de miscare / prezenta nu trebuie sa lipseasca din casa ta: te ajuta cu automatizarea luminilor si-ti permite sa cresti numarul scenariilor potrivite nevoilor tale (aprins/stins lumini in functie de prezenta/lipsa miscarii dintr-o incapere).

Pozitioneaza senzorul intr-un loc din care va determina mai bine prezenta miscarii dintr-o incapere (pe mobila, in apropierea usilor etc.).

Senzorul de usa sau geam Zigbee detecteaza daca usile sau ferestrele sunt inchise sau deschise (distanta contact: 22 de milimetri).

Vrei sa se aprinda lumina in hol cand deschizi usa ? Aceasta e solutia perfecta! In plus, scapi si de grija intrusilor: senzorul iti va proteja casa mai bine!

Porneste cu automatizarea luminilor din casa ta! Alege pachetele smart pregatite special pentru tine si fa primii pasi spre o locuinta inteligenta.


Cu timpul vei putea sa mai integrezi in sistemul tau smart alte becuri, butoane, senzori, prize, relee si accesorii. Daca ai o casa mai mare, poti adauga pentru fiecare etaj si cate un nou Hub.

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Te invitam si in grupul de facebook Oferte si Reduceri, vei fi primul care afla despre promotiile si ofertele noastre!

Leave a Reply