Shelly1 – Integrare cu Samsung SmartThings

Shelly1 – Integrare cu Samsung SmartThings


Pasul 1: Fa rost de un Shelly1 – Releu Smart pentru automatizari si afla de aici despre cum sa il conectezi!

Pasul 2: Configureaza Hub-ul tau Samsung SmartThings v3 versiunea UK (compatibil si cu Hub-ul v2).

Pasul 3: Instaleaza urmatorul DTH (Device Type Handler): shelly-as-switch, scris de dgasparri. Daca nu stii cum, urmeaza tutorialul Cum sa instalezi un DTH (Device Type Handler) in Samsung SmartThings.

Asigura-te ca stii IP-ul releului tau Shelly1 (iti recomandam sa-l fixezi folosind Static IP sau IP Address MAC Reservation in router-ul tau).

Pasul 4: Mergi la ‘My Devices’ (in portalul SmartThings) si apasa butonul ‘New Device’. Da un nume si un ‘Device Network Id’ releului tau (Id-ul poate fi orice numar aleator, acesta va fi apoi setat automat de releu). La ‘Type’, alege optiunea ‘Shelly as Switch’, si alege corect ‘Location’ si ‘Hub’ unde vrei sa controlezi releul, apoi apasa butonul ‘Create’.

Pasul 5: Apasa pe link-ul ‘edit’ de la ‘Preferences’ si introdu IP-ul releului in campul ‘IP’, si valoare 0 (zero) in campul ‘Channel’, apoi apasa butonul ‘Save’ (poti face asta si din aplicatia SmartThings Classic).

Daca totul a mers bine si releul tau este conectat, il poti deja opri si porni din oricare din aplicatiile Samsung SmartThings sau SmartThings Classic si il poti integra in automatizarile tale.

De observat: releul nu trimite notificare atunci cand este controlat din afara sistemului SmartThings, cum ar fi din butonul fizic (SW), din aplicatia Shelly Cloud sau cand se intrerupe si revine curentul. Din acest motiv, in cazurile acestea statusul sau se va actualiza cu o intarziere oriunde intre 0 si 25 secunde. Daca este important sa primesti o notificare imediata, foloseste un MQTT broker sau functiile API avansate ale releului.

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Spor la automatizari!


Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Te invitam si in grupul de facebook Oferte si Reduceri, vei fi primul care afla despre promotiile si ofertele noastre!

Leave a Reply