Cum sa instalezi un DTH (Device Type Handler) in Samsung SmartThings

Cum sa instalezi un DTH (Device Type Handler) in Samsung SmartThings


Intai, configureaza Hub-ul tau Samsung SmartThings v3 versiunea UK (compatibil si cu Hub-ul v2).

Apoi mergi la adresa https://account.smartthings.com/, si autentifica-te cu acelasi cont cu cel pe care ai configurat Hub-ul. Daca adresa nu mai este disponibila (SmartThings migreaza acum spre a folosi un Samsung Account), incearca la https://graph-eu01-euwest1.api.smartthings.com. Alege Log in, apoi apasa pe ‘SIGN IN WITH SAMSUNG ACCOUNT’ si introdu user-ul si parola ta.

Odata autentificat, mergi la ‘My Locations’ si alege locatia ta. Acest pas este obligatoriu chiar daca ai o singura locatie salvata in contul tau.

Dupa ce ai selectat locatia (nu este nici un indicator vizual, dar nu-ti face griji), mergi la ‘My Device Handlers’ si apasa pe butonul ‘Create New Device Handler’.

Intre timp, fa rost de codul sursa pentru dispozitivul tau (exemple mai jos), si copiaza-l.

Revino in fereastra ‘Create New Device Handler’, alege ‘From Code’, introdu codul sursa in zona de text si apasa butonul ‘Create’, apoi butonul ‘Publish’ si alege optiunea ‘For me’.

Felicitari! Ai creat un nou DTH care ii va permite Hub-ului tau sa comunice cu noi dispozitive. Acesti pasi sunt necesari o singura data pentru un tip de dispozitiv, apoi poti avea oricate dispozitive de acelasi tip conectate.

Daca vrei sa configurezi un dispozitiv nou, asigura-te ca ai reusit sa faci imperecherea dispozitivului cu Hub-ul. Fiecare tip de dispozitiv are metoda proprie de pairing, asa ca urmareste instructiunile producatorului pentru a afla cum sa faci asta.

Pentru a folosi noul DTH, mergi la ‘My Devices’ si fie creaza un device nou, fie alege unul existent (cele nerecunoscute automat vor avea numele ‘Thing’), apoi apasa butonul ‘Edit’ si in lista ‘Type’ cauta la sfarsitul listei DTH-ul adaugat de tine (apasa tasta End), alege-l si apasa ‘Update’.

Asta a fost tot, verifica acum daca noul tau dispozitiv se comporta asa cum te asteptai.

Pentru a gasi cod sursa pentru DTH, cauta pe internet sau in Comunitatea SmartThings, sub sectiunea ‘Device and Integrations’. Aceasta pagina necesita un login separat de contul tau Samsung.

Nu te descurci, scrie-ne un mesaj pe pagina de Facebook si te putem ajuta!

Daca gasesti aceste informatii utile, intra in grupul de facebook Tutoriale myL2 si te tinem la curent cu noi ghiduri in fiecare saptamana.

Leave a Reply